9 Youtuber, akiket követek idén ősszel

by - november 05, 2016

Egy régebbi bejegyzésben már említettem, hogy eléggé ráfüggtem a Youtube-ra, és ez azóta is csak fokozódott. Mivel ősszel korábban sötétedik, így előbb visszahúzódok a koliszobám magányos zugába, és néhány órácskát Youtuberek őrült, vagy épp hasznos videóinak nézésével töltök. TV-t már isten tudja mióta nem nézek, mert a Youtube azt a lehetőséget adja, hogy magam válasszam meg, mihez vagy kihez van épp kedvem. Most pedig összeszedtem azt a 9 Youtube csatornát, akik jobb kedvre derítenek a borongósabb napokon.

 
Talán névről nem olyan ismerős, de ha azt mondom, hogy Teens React, talán derengeni kezd valami annak is, aki csak hébe-hóba került a videómegosztó közelébe. Azért néhány szóban: ők azok, akik egy csomó tinédzsernek, vagy most már idős embereknek, szülőknek, más youtubereknek, celebeknek különböző internetes slágereket (vírusvideókat, videóklippeket, a világ eseményeit, stb.) mutatnak, és a reakcióikból videót gyártanak. Ők voltak az első youtuberek, akiket követni kezdtem, és bár mostanában kicsit elhanyagoltam őket, az Elders React idős embereinek spontán és nagyon természetes ledöbbenése mindig mosolyt csal az arcomra. Hagyok itt néhány linket, csekkoljátok őket:
RIP Richard, te voltál a kedvencem. @tumblr

Naná, hogy magyar is szerepel a listán, nem is kisebb név, mint Szirmai Úr. Lehet szeretni, lehet utálni, de ennyi év után érzem magamon azt az inspirációt és stílust, amit képes átadni a képernyőn keresztül. Szeretem, hogy általában nem csak beszél egy adott filmhez, hanem párosít mellé egy témát, amiről beszélhet, bemutatva annak minden aspektusát, felvezetve így a film lényegi mondandóját. 
Tesóm találkozott vele Barcelonában, jó arc a csávó, úgyhogy megérdemli a tiszteletem, főleg EZÉRT a kritikáért. :D
@tumblr

Hát atyaúristen, hogy sminkel ez a csaj, beszarás. Soha nem tudnék - és hogy őszinte legyek, nem is akarnék - így kisminkelni, de már attól leszakad a pofám, hogy csak nézem a videóit. Különlegessége, hogy nem beszél, egyszerűen csak sminkel egy adott témához illően, ütős aláfestő zenével (nem azzal az agyonjátszatott unalmas tingli-tanglival) turbózza fel a dolgokat, és a végeredmény még fekete rúzzsal is természetesen hat. Brutálisan pró a csaj, smink nélkül is nagyon szép, szóval vessetek rá egy pillantást, szerintem titeket is magával ragad.
@tumblr

A Sugg-tesók fiatalabb egyéne a legrosszabb napokon képes megnevettetni, azok a videók pedig, ahol Caspart, az akkori lakótársát (szintén Youtuber) vicceli meg, egyértelműen a kedvenceim. Fogalmam sincs, hányszor kell megnéznem őket ahhoz, hogy már ne nevessek, és lehet Joe-t betegnek titulálni (erőssen az is), de az köztudott tény, hogy rengeteg saját ötletből dolgozik, amit a többi youtuber másol a későbbiekben. 
Itt hagyok egy PRANK videót, hidd el, egy sötétebb, esős estén meg fog mosolyogtatni. 
@tumblr
 5. Clevver Style - Dirty Laundry, Lunchy Break, Throwback

A Clevver egy nagy család, rengeteg csatornával és hírrel, sok-sok túljátszó emberkével, viszont van három "témájuk", amit mindig szívesen megnézek. Az egyik a Dirty Laundry, főleg a nagyobb vörös szőnyeges puccparádék után, mikor elmondják a véleményüket az adott híresség ruhájáról, amivel szinte soha nem értek egyet, a második a Lunchy Break, ami főleg Lily Marston miatt nézhető, egyfajta vlog, de sokkal spontánabb, mint a beállított műsorvezetésük, a harmadik pedig Clevver TV-n futó Throwback, amit csak úgy önmagában érdekes nézni. Nem mindenkinek jön be, az én szervezetem is csak idővel fogadta be a nagy amerikai álom nyáltengert, amit sűrűn-sűrűn nyomatnak, de ettől eltekintve laza kikapcsolódást nyújt, és a zárthelyikkel teli időszakban több nem is kell.
4. Tati

Nos, ha Laure Leth túl pörgősnek és dinamikusnak érződött, akkor Tati a ti emberetek. Sokan savazzák, hogy idősebb az átlagos beauty Youtubereknél, pedig épp ez az erőssége: sokkal összeszedettebb, sokkal kifinomultabb és érettebb, a hangja hihetetlenül megnyugtató, és őszinte, ami sok beauty-kislánynál nem mondható el. Sok videóval szolgál (5 év alatt majdnem 950 videónál tart), majdnem a hét minden napján beújít, nem feltétlenül a sminkelésre koncentrál, inkább termékeket, furcsa szerzeményeket, brutálisan drága kacatokat próbál bemutatni, néha a párja segítségével, aki szerintem hatalmas arc, szóval ha megnyugató, enyhén szarkasztikus youtubert kerestek, aki mindezek mellett NAGYON ért a szépségápoláshoz, akkor Tati-ra keressetek rá.
@tumblr

Ő egy kivétel, ugyanis nem az a tipikus Youtuber, mint az előbb felsoroltak. Fandom videókat gyárt, és hihetetlenül ügyes. A zenevágás és választás, a képi világ, a szerkesztés, a videóinak hangulata... aprólékos és csodálatos egyszerre, mindenképp nézzetek rá, biztos megtaláljátok a saját kedvenc sorozatotokból/filmetekből készült fandom videót, odalesztek :)
Naná, hogy Stydia. NOV 15 LAST SEASON TW!! @tumblr

Alfie az, aki minden nap kitölti a vacsorázási időmet, 15-20 perces vlogjai egyszerűek, és mindig igyekszik feldobni őket, amit nagyon tisztelek. Szeretem, hogy az esetek legnagyobb részében olyan, mint egy 15 éves gyerek, de tud őszinte is lenni, és finoman elküldeni a zaklatóikat a francba. Arról nem is beszélve, hogy tényleg a nézőinek él, kommunikál velük, próbál tanítást átadni, és rengeteg hülyeséget megcsinál helyettük. Érdekes, hogy a főcsatornáját nem figyelem, de a vlogjai már nyár óta kikapcsolnak agyilag 15 percre.
És nem, sajnálom, nem, nem lesz Zoella a listán.
Hát nem megcseszed, nem találtam egy olyan gifet se, amin csak Alfie lenne rajta. #Zalfie @tumblr

Shane Dawson az idei ősz legnagyobb favoritja nálam, annyira beteg ez az ember, és mégis annyira őszinte, hogy engem levett a lábamról. Az esetek 90%-ban teljesen zakkant és vicces, de a maradékban őszintén tud beszélni önmagáról, a gyermekkoráról, az apjáról, biszexualitásáról és minden fájdalmáról, ami az életben érte. A fő csatornáját (Shane Dawson TV) nem követem, mert oda már csak nagyon ritkán tölt tartalmat, de a kezdetben vlognak indított, ma már 8 milliós feliratkozóval futó "shane" minden napszakban remek kikapcsolódás. Igyekszik minden nap valamilyen tematikával előjönni, ételkóstolás, kreálmányok, különböző fura life hacks kipróbálása, stb, stb. Valószínűleg ő az a youtuber, aki nagyon sokaknál kiveri a biztosítékot, és van egy stílusa, amit csak nagyon kevés ember érthet meg, de jelenleg nagy tiszteletemet élvezi, szóval megéri meglesni.
Néhány kedvencem linkje 1 2 3
@tumblr
Ti is ennyit Youtube-oztok, vagy csak én vagyok ennyire zakkant? Kik a ti kedvenceitek és miért? Írjátok le kommentben itt, vagy a Neverhood's Diary Facebook oldalán. :) 

You May Also Like

1 comments

  1. Engem nyár óta Alisha Marie napi vlogjai kötnek le nagyon jól, már rendesen beépült a rutinomba.:) Rajta kívül a legtöbb magyar Youtube gurut követem, pl:Aviana Rahl,Follow Anna, Csizmadia Gabi, Unfield és így tovább. Külföldiek közül Alisha mellett Zoella és Bethany Mota a favoritok.

    VálaszTörlés